Dodatni poeni za Inteligentne sisteme kroz istraživački projekat za edukativni softver u oblasti neuronskih mreža

Jedinstvena prilika da zaradite dodatne poene za polaganja ispita Inteligentni sistemi, kroz učešće u istraživanju, i steknete znanja o najznačajnijoj tehnologiji veštačke inteligencije danas – deep learning-u i neuronskim mrežama.

Obaveštavamo studente da će u letnjem semestru 2019. godine tokom izvođenja nastave na predmetu Inteligentni sistemi iz oblasti Neuronske mreže, biti vršeno istraživanje u cilju unapređenja nastavnih sadržaja i materijala.  Istraživanje se vrši u okviru zvaničnog projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i FON-a. Učešće u istraživanju je dobrovoljno, i podrazumeva:

  • obavezno prisustvo na 2 termina predavanja i 2 termina vežbi vezanih za neuronske mreže (ukupno 4 dvočasa)
  • obavezno ispunjavanje svih nastavnih aktivnosti koje pored redovnih aktivnosti tokom predavanja i vežbi, uključuju: popunjavanje upitnika i testa znanja, i jedan domaći zadatak (manjeg obima)

Dodatni poeni

Kroz ove aktivnosti studenti mogu da zarade dodatne poene koji će im se priznavati za 2. kolokvijum, ili prilikom polaganja ispita u junskom ispitnom roku, za drugi deo ispita koji se odnosi na neuronske mreže. Da bi ostvarili pravo na ove dodatne poene studenti su u obavezi da urade sve navedene nastavne aktivnosti. Učesnici koji ne ispune neku aktivnost, gube pravo da učestvuju i dobiju poene. Istraživanje će se obavljati tokom redovne nastave i neće zahtevati dodatno vreme.

O istraživanju

Istraživanje se odnosi na edukativnu primenu softvera Neuroph koji je razvijen u okviru Laboratorije za Veštačku inteligenciju na FON-u, jedan je od najpopularnijih svetskih edukativnih softvera za neuronske mreže i dobitnik prestižne nagrade Duke’s Choice Award za najinovativniji softver na Java platformi koju dodeljuje kompanija Oracle na najvećoj svetskoj konferenciji posvećenoj Java tehnologijama u San Francisku.

Istraživanje vodi vanr. prof. dr Zoran Ševarac, nastavnik na predmetu Inteligentni sistemi, autor Neuroph softvera i jedan od 200 najuticajnijih Java programera u svetu (jedini član Java Champions programa kompanije Oracle u regionu)

Pored dodatnih poena studenti koji budu učestvovali u istraživanju, dobiće posebne mogućnosti za učešće u radu na Neuroph projektu kroz svoj završni rad.

Prijava

Prijava za uščešće u istraživanju je zatvorena